Jak zrobić Ziołowe naleśniki z mięsem i pieczarkami

Moje własne twórcze nadzienie, dodatek herbaty matcha zmienia nam masę na lekko zieloną. Bardzo wyrazisty smak farszu, gorąco polecam.

Składniki na naleśniki z mięsem i pieczarkami:

  • szczypta soli + czarnuszka
  • ok. 1 szklanki rosołu drobiowego
  • mrożony groszek 10 dag
  • śmietana 18 % 200 ml
  • kurkuma 1/2 łyżeczki
  • woda około 1/4 szklanki
  • pieczarki 30 dag
  • natka pietruszki kilka gałązek
  • mąka kukurydziana 2 łyżki
  • Nadzienie : pierś z kurczaka 30 dag
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • Naleśniki : mąka pszenna 10 dag
  • szczypiorek
  • mleko około 1/4 szklanki
  • herbata matcha 1 płaska łyżeczka
  • czosnek staropolski 1-2 łyżeczki

naleśniki z mięsem i pieczarkami Jak przygotować

Zobacz także: inny przepis

nadziewanie. Mięso należy osuszyć, pokroić w paski i po umyciu podsmażyć kilka minut na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Na tym samym oleju podsmażyć pieczarki i posiekaną cebulę. Dodać śmietanę i bulion (zostawić 4 łyżki do zaprawy), doprawić herbatą i czosnkiem i energicznie bulgotać. Uwzględnij fasolę i mięso. Po kilku minutach gotowania na małym ogniu doprawiamy czterema łyżkami śmietany i mąką kukurydzianą. Naleśniki. Przed zmieszaniem dopraw jajko, mleko i mąkę solą, kurkumą i posiekanymi ziołami. Zatrzymaj to na jakiś czas. Delikatne naleśniki smażymy na patelni. Placuszki należy posmarować farszem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *