Przepis na Angielskie babeczki z mincemeat czyli rodzynki z rumem i domieszką suszonych owoców

Tradycyjne angielskie babeczki pieczone w okresie świąt Bożego Narodzenia z nadzieniem mincemeat czyli rodzynki z rumem i domieszką suszonych owoców. Ja masę mincemeat kupiłam już gotową w 400g słoiczku. Te babeczki to idealny deser dla miłośników suszonych owoców.

angielskie babeczki – lista składników:

  • 1 słoiczek masy mincemeat 400g
  • 3 szklanki mąki krupczatki
  • 2 żółtka
  • 25 dag masła lub margaryny
  • 1 szklanka cukru pudru

angielskie babeczki Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *