Przepis na Babeczki chlebowe z kurczakiem

babeczki chlebowe – składniki:

  • 1 łyżeczka soli
  • 130 g chleba razowego suchego i zmielonego na miałki proszek
  • FARSZ – ok. 1 szkl. kawałeczków mięsa gotowanego albo/i resztki pieczeni
  • ok. 100 ml mleka
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 1 cebula
  • do smaku: sól
  • pszennej
  • niedźwiedziego
  • 20 g świeżych drożdży
  • 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki papryki
  • 1 łyżka suszonego czosnku
  • 1 jajko
  • 3 – 4 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżka oleju
  • ok. 3/4 szkl. mrożonego groszku zielonego
  • 1 czubata łyżka mielonego suchego chleba razowego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • CIASTO – 140 g mąki
  • 40 g masła

babeczki chlebowe Jak zrobić

Zobacz koniecznie: inny przepis

Chlebowe babeczki z nadzieniem z kurczaka – bulion ugotowałam na ćwiartkach kurczaka, które są właściwie kośćmi. Całkowicie je rozebrałem, dodałem kawałki gotowanej nogi z poprzedniego dnia, wszystko trochę pokroiłem i włożyłem wszystko do miski, ponieważ wokół dolnych nóg było tony mięsa. Na patelni rozgrzałam olej, obtoczyłam posiekaną cebulę, dodałam mrożony groszek, trochę cukru i około 5 łyżek wody. Groszek dusiłam kilka minut, aby pozbyć się jego surowości. Zintegrowałem przedmioty w uchwycie z częściami mięsnymi. Całkowicie skonsolidowałem jajko, trochę sera cheddar, szczypiorek i różne smaki. Dodatkowo dodałam proszek chlebowy, który zapobiegnie wysypywaniu się babeczek i wchłonie nadmiar płynu. Drożdże wtarłam do ciasta z cukrem, aż stało się płynne. Połączyłem zmielony chleb, sól i mąkę, a następnie wytarłem rękami zimną margarynę, aż nie było widać żadnych tłustych uderzeń. Do ciasta dodałam płynne drożdże, wbiłam jajko i zagniatałam powoli dolewając mleko. Ciasto powinno być zwarte, ale elastyczne i nie kleić się do rąk. To nie musi zająć dużo czasu; możesz szybko przejść do innych czynności, takich jak dbanie o formę. Aby zrobić naleśnik, pokroiłam ciasto na dziesięć kawałków, z każdego uformowałam kulkę, spłaszczyłam i lekko rozwałkowałam. Powinien być wystarczająco duży, aby zakrył wnękę formy na muffinki i mieć około centymetrowy występ krawędzi. W rezultacie zrobiłem dziesięć muszli na babeczki. Ostrożnie wlałam do każdego po dwie czubate łyżki farszu. Rozgrzałam piekarnik do 180 stopni Celsjusza i wygrzewałam projekt przez około 25 minut na najbardziej obniżonym poziomie, aby zapewnić szczególnie ułożony spód i dobrze usmażone brzegi babeczek. Po upieczeniu lekko ostudziłam i podałam na ciepło z zupą; Niemniej jednak są to również fantastyczne wirusy.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *