Przepis na Babeczki cynamonowe

Mega puszyste i wilgotne babeczki waniliowe z cynamonem i dżemem jabłkowym na kefirze. Są tak samo pyszne zaraz po upieczeniu, jak i kilka dni później.

Składniki na babeczki cynamonowe:

  • – 1,5szkl cukru
  • – 3 jajka
  • – 3szkl mąki
  • – cynamon
  • – 1,5szkl oleju
  • – 3 łyżki dżemu jabłkowego
  • – 1,5 szkl kefiru naturalnego
  • – 1,5 łyżeczki sody

babeczki cynamonowe Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Używamy trzepaczki do łączenia dodatków; absolutnie nie używa się blendera. W misce ubij jajka i dodaj cukier. Po dodaniu oleju dalej miksować. Całkowicie wymieszaj kefir i zamieszaj. Na koniec dodać cynamon, proszek do pieczenia i mąkę. Kontynuuj razem w kierunku foremek do ciastek. Podgrzewać przez około 20 minut w nagrzanym piekarniku do 170°C.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *