Przepis na Babeczki czekoladowo orzechowe

babeczki czekoladowo orzechowe – lista składników:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 ml mleka
  • 1 łyżeczka aromatu waniliowego lub śmietankowego
  • 10 dkg orzechów
  • 1 całe jajko
  • włoskich
  • 5 dkg czekolady gorzkiej (pół tabliczki)
  • pszennej
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 7,5 dkg masła
  • 15 dkg cukru
  • 25 dkg mąki

babeczki czekoladowo orzechowe Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Czekoladowe herbatniki z masłem orzechowym: Rozpuść pastę na patelni i pozwól jej ostygnąć przed zrobieniem bułek. Z wyjątkiem czekolady i orzechów, w misce połącz suche szczypiorki. W osobnej misce ubij jajko. Dodać mleko, ostudzoną pastę i koncentrat waniliowy. Wymieszaj łyżką po dodaniu do suchych skrawków. Dodaj mielone orzechy i kawałki czekolady. Nadzienie powinno całkowicie wypełnić foremki. Podgrzewać w temperaturze 200 stopni przez około 15 minut. Po ostygnięciu udekorować według uznania: lukrem, kolorowym lukrem i drażetkami cukrowymi Zmodyfikuj przepis następująco: https://gotujmy.pl/muffiny-czekoladowe,przepisy,54193.html


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *