Przepis na Babeczki dyniowe

Muffinki bez mleka to doskonała opcja na pyszne wypieki, które sprawdzą się dla osób z alergią pokarmową. Choć nie zawierają mleka, są naprawdę pyszne i łatwe. Ten prosty przepis jest idealny dla wszystkich, którzy nie przepadają za zbyt długim siedzeniem w kuchni. Te słodkości można przygotować w kilkanaście minut, są tak łatwe, że z łatwością poradzą sobie z nimi nawet dzieci.
Przepis na muffinki bez mleka to wspaniała opcja na stworzenie prostych babeczek o doskonałym smaku. W łatwy sposób można przygotować je w swoim domu. Na pewno przypadną do gustu nie tylko dorosłym, ale również najmłodszym domownikom. Przepis na babeczki dyniowe jest niezwykle prosty i można je przygotować w ekspresowym tempie. Poradzi sobie z nimi nawet początkujący amator wypieków. Choć są niezwykle proste, wcale nie są nudne. Do ich przygotowania używa się tylko najprostszych składników, które można znaleźć w każdym sklepie. Choć może się wydawać, że stworzenie ich bez udziału mleka nie ma możliwości stworzenia dobrych muffinek, to nie jest to prawda. Mleko z łatwością można zastąpić napojem roślinnym. Idealnie sprawdzi się w tym wypadku ten sojowy, gdyż zawiera podobną zawartość białka, co mleko krowie. Dobrze sprawdzi się także ten owsiany, ze względu na naprawdę słodki smak. Dobrym wyborem nie będzie za to mleko ryżowe, które nie powinno gościć w diecie dzieci, ze względu na możliwość zanieczyszczenia arsenem. W tym przepisie mleko zostało za to zastąpione… wodą! Tak, i wciąż smakują pysznie.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić muffinki bez mleka, które będą wyjątkowo słodkie, a także szybkie i proste, ten przepis sprawdzi się idealnie. Wspaniale sprawdzą się jako słodka przekąska dla dzieci, ze względu na pyszny smak. Są idealnie wyrośnięte i miękkie. Choć są bardzo proste, to wcale nie znaczy, że są nudne. Ciasto robi się z olejem, dzięki temu całość jest dużo szybsza i prostsza. Jest również bardziej zdrowa. Te babeczki będą idealnym pomysłem na wszelkie imprezy czy przyjęcia, a także jako słodka przekąska do kawy. Można je ze sobą zabrać do pracy czy szkoły, gdyż całość nie kruszy się i jest bardzo zwarta. W wersji bardziej fit można zastąpić cukier słodzikiem. To wspaniała opcja na deser, który jest naprawdę zdrowy, a przy okazji jest również bez laktozy. Można je również zamienić na wegańskie muffinki, zastępując jajko bananem i namoczonym siemieniem lnianym. Wszystkie te składniki są proste w odnalezieniu w sklepie. Sprawdzą się doskonale dla dzieci, gdyż są pyszne, a przy tym dobre dla zdrowia. Są tak smaczne, że znikają z blachy w mgnieniu oka. Przepis na babeczki dyniowe jest niezwykle prosty i można je przygotować w ekspresowym tempie. Babeczki dyniowe cechują się tym, że są bardzo mięciutkie i wilgotne oraz mają cudowny żółty kolor. Z dodatkiem waniliowego serka smakują naprawdę wspaniale. Są doskonałym deserem do kawy ale też świetną przekąską do pracy lub szkoły. My je uwielbiamy 🙂 Mam dla was pyszne
babeczki dyniowe
z bakaliami. Nie ukrywam, że oszalałam na punkcie dyni i dzisiaj u nas jest istny dyniodzień. Babeczki są idealnym dopełnieniem dyniowego szaleństwa.
Babeczki dyniowe są dodatkowo ze słodkim dyniowym kremem, zamiast kremu dyniowego może być jakiś kwaskowaty krem np. z pomarańczy. Polecam Wam gorąco. Babeczki dyniowe cechują się tym, że są bardzo mięciutkie i wilgotne oraz mają cudowny żółty kolor. Babeczki dyniowe są dodatkowo ze słodkim dyniowym kremem, zamiast kremu dyniowego może być jakiś kwaskowaty krem np. Mam dla was pyszne babeczki dyniowe z bakaliami.
Mam dla was pyszne
babeczki dyniowe
z bakaliami. Nie ukrywam, że oszalałam na punkcie dyni i dzisiaj u nas jest istny dyniodzień. Babeczki są idealnym dopełnieniem dyniowego szaleństwa.
Babeczki dyniowe są dodatkowo ze słodkim dyniowym kremem, zamiast kremu dyniowego może być jakiś kwaskowaty krem np. z pomarańczy. Polecam Wam gorąco.

Składniki na babeczki dyniowe:

  • 1/2 szklanki oleju
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1/2 szklanki cukru
  • krem:
  • 1/2 szklanki bakalii (żurawina, daktyle, orzechy)
  • 50 g dyni upieczonej
  • 200 g upieczonej dyni
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 1 jajko
  • 1 szklanka mleka
  • odrobina proszku do pieczenia

babeczki dyniowe Jak zrobić:

Zobacz także: inna ciekawa recepturka

Napełnij pojemnik mlekiem, dodaj przygotowaną dynię i wymieszaj, aby uzyskać gładki krem. Do miski dodaję pozostałe składniki. Dodaje się ciasto z dynią. Bez blendera mieszam bardzo podobnie łyżką. Ułożyłam w foremkach (papierowe papierki do lokówki; mam twarde, więc nie ma struktury). Ja zazwyczaj oglądam go patyczkiem i wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, żeby się zapiekał przez około 25 minut. Na koniec dynię ubijam na sztywno ze śmietanką i cukrem. nadrabiam. Zjedz porządną kolację. Babeczki z dynią


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *