Przepis na Babeczki kakaowe z konfiturą wiśniową i białą czekoladą

Prosty i szybki przepis na deser. Pyszne babeczki w tym wypadku nadziałam konfiturą wiśniową oraz białą czekoladą i przyozdobiłam lukrem cytrynowym, kolorowymi cukierkami i bitą śmietaną – czasem nie zaszkodzi odrobina szaleństwa 🙂

babeczki kakaowe – składniki:

  • 125 g cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 125 g mąki pszennej
  • tabliczka białej czkolady
  • 125 g masła
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżki kakao
  • mleko

babeczki kakaowe Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis

Dodaj ubite jajka i cukier waniliowy po wymieszaniu margaryny z cukrem na gładką masę. Następnie dodać kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Dodaj pokrojone kawałki czekolady. Dolną część foremek przykryć masą, dodać łyżeczkę dżemu i napełnić foremki do 2/3 ich poziomu. Masa powinna być nieco płynna; Dodaj kilka łyżek mleka, jeśli jest za gęste. zazwyczaj dodaję go ręcznie). Pieczemy około 20 minut w 190 stopniach. Odstawić do ostygnięcia. Rozjaśnij tak, jak chcesz; baw się dobrze!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *