Przepis na Babeczki ryżowe na słodko.

Składniki na babeczki ryżowe:

  • rodzynki lub wiórki kokosowe do posypki.
  • 6 szklanek mleka
  • 3 opakowania budyniu waniliowego lub czekoladowego,
  • Na 6 porcji:
  • 2 woreczki ryżu
  • 1/2 l.wrzątku,

babeczki ryżowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny przepis

Babeczki z ciastem ryżowym Gotuj torebki z białego ryżu przez około 15 minut we wrzącej wodzie. aż rośnie. Ryż należy podzielić na sześć do ośmiu średnich filiżanek i odstawić po ubiciu widelcem na talerz. Budynie z pęczków należy wlać do garnka z mlekiem, dokładnie zmiksować na małym ogniu, a następnie połączyć i ostudzić. Umieść wypełnione ryżem kubki do góry dnem na talerzu, zabij je i równomiernie rozprowadź mieszankę budyniową na każdej babeczce. Należy pozostawić go w spokoju, aż się zestali. Następnie babeczki należy posypać wiórkami kokosowymi lub rodzynkami. Podawaj herbatę wieczorem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *