Przepis na Babeczki z budyniem czekoladowym

babeczki z budyniem czekoladowym – składniki:

  • 2 żółtka
  • 2 przygotowane budynie czekoladowe
  • pół szklanki cukru pudru
  • łyżeczka cukru waniliowego
  • pół łyżeczki startej skórki cytryny
  • borówki
  • sól
  • 20 dag masła
  • 1,5 szklanki mąki
  • masło i mąka do foremek

babeczki z budyniem czekoladowym Przygotowanie:

Zobacz również: inna receptura

Połącz mąkę z masłem. Wanilia, cukier puder i sól, jeśli używasz. Dodaj dwie łyżki wody, skórkę z pomarańczy i żółtka. 2 Z ciasta uformować kulę i zakleić. Wstawić do lodówki na około 30 minut. 3 Foremki wysmarowane masłem oprószyć mąką. Przykryj je delikatnie nałożonym ciastem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 minut. 4 Gdy wystygną napełnij je przygotowanym budyniem i udekoruj jagodami. 5 Źródłem przepisu jest: Magdalena Bednarek</strong>Źródło: TV Kurier


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *