Przepis na Babeczki z dynią i miodem

Jest to prosty i łatwy przepis, który możecie dowolnie mieszać i zmieniać składniki. Przygotowując mini babeczki piernikowe kierowałam się głównie smakiem i aromatem. Jeśli lubicie delikatne wypieki, to polecam Wam te
mini babeczki biszkoptowe
. Z wierzchu możecie je przybrać owocami lub tak jak ja, polewą czekoladową i wiórkami kolorowej czekolady. To takie małe co nieco na jeden kęs.
Polecam Wam również klasyczne ciasta, a przede wszystkim
biszkopt z truskawkam
i,
biszkopt z jabłkami
czy
tartę z rabarbarem
. Wszystkie te ciasta są delikatne i w sam raz na letnią pogodę za oknem. Smacznego. Przygotowując mini babeczki piernikowe kierowałam się głównie smakiem i aromatem. Jeśli lubicie delikatne wypieki, to polecam Wam te mini babeczki biszkoptowe . Wytrawne babeczki z mięsem mielonym i warzywami to ciekawy pomysł na kolację. Babeczki halloweenowe to świetna propozycja na pyszne babeczki z dynią i kolorowym lukrem. Babeczki są dobre także jako deser w dni powszednie. Przepis na babeczki halloweenowe jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je przygotować. Do zrobienia babeczek potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: mąka pszenna, cukier, kakao, dynia, proszek do pieczenia, olej rzepakowy, cukier puder, sok z cytryny, czerwony barwnik spożywczy.
Jak zrobić babeczki halloweenowe? Dynie pokrój na kawałki. Umieść na blasze. Piecz w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez 30 minut. Oddziel miąższ dyni od skórki i umieść w misce. Dodaj do dyni jajka, cukier, kakao, proszek do pieczenia i olej rzepakowy. Zblenduj do powstania gładkiej masy. Przesiej mąkę pszenną i wymieszaj. Formę na babeczki wyłóż papilotkami i wypełnij je ciastem do 3/4 wysokości. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 15 minut. W misce umieść cukier puder, sok z cytryny i barwnik spożywczy, wymieszaj. Wystudzone babeczki polej lukrem.
Dynia to warzywo sezonowe uprawiane w największej części w Stanach Zjednoczonych. Jest ona warzywem o wielu zastosowaniach, nadaje się do przygotowywania ciast, sosów, makaronu, a także do marynowania. Dynia jest nisko kaloryczny warzywem, zawiera sporo witaminy C, naturalnego przeciwutleniacza, który wzmacnia naszą odporność oraz poprawia stan naczyń krwionośnych. Ma wysoki indeks glikemiczny, dlatego nie jest wskazana osobom chorującym na cukrzycę. Kakao jest cennym źródłem magnezu, związki zawarte w ziarnach kakaowca mają działanie odprężające. Kakao zawiera kwasy tłuszczowe jednonienasycone, witaminy z grupy B oraz fosfor, cynk i żelazo.
Podsumowując pyszne babeczki dla dzieci zasmakują także dorosłym łasuchom. Czerwony lukier możesz zastąpić serkiem mascarpone z barwnikiem. Babeczki są dobre do spożycia od razu po przygotowaniu. Można je przechowywać w lodówce przez około 2 dni. Szybkie babeczki można przygotować także z posypką w kolorowych groszków. Babeczki można przygotować z czekoladą zamiast kakao. Babeczki halloweenowe to świetna propozycja na pyszne babeczki z dynią i kolorowym lukrem.

babeczki z dyni – lista składników:

  • 1 jajko
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 6 łyżek jogurtu
  • 4 łyżki oleju
  • pszennej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki mąki
  • 1 szklanki mąki
  • 4 łyżki startej dyni

babeczki z dyni Przygotowanie

A może spodoba Ci się także: babeczki dekoracyjne

Herbatniki z dynią i miodem na wierzchu Obierz dynię i zetrzyj ją na tarce do warzyw. W misce zestalić suche okrawki z jajkiem, miodem, jogurtem, olejem i mieloną dynią. Za pomocą łyżki połącz ozdoby w jedną całość. Ułóż cienką jak papier warstwę gotowej mieszanki i podgrzej ją w nagrzanym piekarniku. Piec około 30 minut w 200 stopniach, aż wykałaczka wyjdzie sucha. Posypać cukrem pudrem tuż przed podaniem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *