Przepis na Babeczki z karmelem i orzechami

babeczki z karmelem i orzechami – lista składników:

  • 100 g mleka w proszku; sos karmelowy:
  • 4 żółtka
  • 50 g masła
  • 1/4 szkl. wody
  • 25 g kakao
  • 1/4 szkl. wody
  • szczypta soli. Do ozdoby: orzechy
  • 120 ml kremówki
  • 50 g masła
  • szkl. cukru
  • 3/4 szkl. cukru pudru
  • 250 g zimnego masła. Krem: masa czekoladowa:
  • 500 g mąki

babeczki z karmelem i orzechami Przygotowanie:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Ciasto: Margarynę, cukier i mąkę posiekać nożem. Po dodaniu żółtek zagnieść. Po 45 minutach w lodówce wyłóż foremki na babeczki. W temperaturze 180 stopni Celsjusza gotuj przez około 15 minut. 2 Masę czekoladową na krem: Margarynę i wodę gotować przez 5 minut. Ostudzić, następnie dodać mleko i kakao. Mieszać. Włóż do zamrażarki. 3 Karmelowy sos śmietanowy: W małym rondelku wymieszaj cukier i wodę. Mieszać. Umieścić w termometrze i piec w temperaturze 170°C bez mieszania na złoty kolor. Uważaj, ponieważ masło i ciężka śmietana mogą się chlapać! w następstwie eliminacji. wymieszać, posolić i ostudzić. Sos i masę czekoladową wymieszać razem. Nałóż następujący krem na babeczki, używając na przykład opakowania do ciasta. Wykorzystaj czekoladę lub orzechy jako wzbogacenia. źródło: świat kobiet


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *