Przepis na Babeczki z kremem budyniowym i owocami

Składniki na babeczki z kremem budyniowym i owocami:

  • pszennej
  • 2 łyżki cukru
  • 8 łyżek mąki
  • 1,5 łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 100 gram truskawki
  • ziemniaczanej
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1 banan
  • Kruche babeczki:
  • Krem
  • 1,5 szklanki mleka
  • 10 dag masła
  • 50 gram masło

babeczki z kremem budyniowym i owocami Jak przygotować

Zobacz również: inny przepis

Babeczki z naturalnego ciasta kruchego i kremu budyniowego: Ciasto z cukrem pudrem i jajkiem szybko zagnieść po uprzednim posiekaniu zimnego masła z mąką. Cienko rozwałkuj ciasto, włóż fasolę do foremek na babeczki i piecz babeczki przez 10 minut w temperaturze 170* po włożeniu ich do zamrażarki na 15-20 minut. Masa: Do garnka wlać szklankę mleka, w pozostałym garnku wymieszać budyń z mąką i cukrem i na bulgoczącym mleku ugotować gęsty budyń. Ubijając miękkie masło na puszystą masę, stopniowo dodawać zimny budyń. Umieść odrobinę śmietany na każdej babeczce, a następnie połącz kawałek banana i kawałek truskawki, a resztę dodatkowej przestrzeni wypełnij kremem budyniowym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *