Przepis na Babeczki z kremem pomarańczowym i truskawkami

Składniki na babeczki z kremem:

  • budyń śmietankowy bez cukru – 1 szt.
  • szczypta soli
  • mąka
  • smalec zimny – 200 g
  • cukier puder – 1 łyżka
  • masło
  • cukier – 1/4 szk.
  • ziemniaczana
  • żółtka – 6 szt.
  • maka krupczatka – 750 g
  • PONADTO:
  • cukier puder – 1 szk.
  • śmietana
  • mąka
  • KREM POMARAŃCZOWY:
  • żółtka małe – 2 szt.
  • sok z pomarańczy
  • truskawki
  • masło
  • CIASTO:
  • proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki

babeczki z kremem Przygotowanie

Zobacz także: inny przepis

Truskawki i krem pomarańczowy na babeczkach Etap 1: W lodowej skrzyni ciasto powinno ostygnąć przez 30 minut. CIASTO: Mąkę i tłuszcz posiekać nożem, następnie rozsmarować. Następnie dodaj pozostałe dodatki z kombinacji i szybko zajmij się hitterem – możesz to również zrobić za pomocą blendera. Włóż je do lodówki na 30 minut i zawiń w folię spożywczą. KREM Z POMARAŃCZY: Włóż do naczynia kawałek świeżo wyciśniętej pomarańczy i utwórz z niego kieszonkę powietrzną. W ostatniej porcji soku dokładnie wymieszaj budyń, żółtka, cukier i obie mąki. Ważne jest, aby wymieszać mieszankę przed dodaniem jej do bulgoczącego soku i podgrzaniem do wrzenia. Po wyjęciu z ognia pozwól mu ostygnąć. Od czasu do czasu mieszaj, aby skórka się nie obramowała. Dodaj chłodny budyń, po jednej łyżce stołowej, mieszając kruchą pastę. Wszystko należy zmiksować, aż krem będzie miękki i gładki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *