Przepis na Babeczki z kurczakiem i jarmużem

Pyszne mięsne babeczki z jarmużem. Szybko i pysznie.

Składniki na babeczki z kurczakiem:

  • sól pieprz czosnek chilli
  • masło do smażenia
  • szczypiorek
  • 100 g jarmużu
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1/2pora

babeczki z kurczakiem Jak zrobić

Zobacz także: inna ciekawa receptura

1. Filety z kurczaka przekroiłam na pół. Kwadraty kroję na kawałki, aby zmieściły się w foremkach. Do przyprawiania mięsa używa się soli i pieprzu. Mięso służy do wyłożenia foremek. 2. W tym momencie robię farsz. nadzienie z jarmużu. Rozsmarowałem w łyżeczce w pojemniku. Gdy margaryna mięknie, drobno posiekaj cebulę, czosnek, pietruszkę i szczypiorek. Po włożeniu do garnka potrząsamy nim. Smażyć, aż cebula będzie miękka. Od tego momentu dodaję rozłupany jarmuż. Bardzo mało mieszając, dusić przez około trzy minuty. Smaki dopasowuję do swoich upodobań. Do farszu dodaję więcej chilli, bo lubię ostro. Na koniec dodać jogurt naturalny i pokruszoną fetę. Całość mieszam po wyjęciu z pieca. 3. Najpierw pozwól farszowi ostygnąć. Następnie, w tym momencie, użyj łyżki do nadzienia babeczek. Do tego dodałam ser. Przygotuj się na krótki dystans od startu do mety przy 180 stopniach. Sos czosnkowy lub gulaszowy może być użyty do podania smakołyku na ciepło lub na zimno.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *