Przepis na Babeczki z masą orzechową

Na świątecznym stole oprócz tradycyjnych potraw i wypieków, nie może zabraknąć również słodkich deserów. Nasi goście z pewnością zachwycą się niewielkimi babeczkami, które możemy przygotować nawet w kilka minut.

Składniki na babeczki z masą orzechową:

  • Orzeszki ziemne
  • 1 banan
  • Bezglutenowa masa orzechowa z kawałkami orzeszków HELIO
  • 250g mąki owsianej lub kukurydzianej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowy

babeczki z masą orzechową Przygotowanie

Zobacz także: inny przepis

Zgnieć lub zmiksuj banana. Jajko, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy razem. To wszystko jest nie w porządku. 2 W foremkach nagrzanych do 180 stopni pieczemy gotowe ciasto przez około 20 minut. Obserwuj ciasto wykałaczką podczas pieczenia: Zdejmij babeczki z pieca, jeśli patyczek wyschnie. 3 Na wystudzonych babeczkach uformować masę z orzeszków ziemnych i kawałków orzechów HELIO.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *