Przepis na Babeczki z nadzieniem czekoladowym 3

babeczki z nadzieniem czekoladowym – lista składników:

  • 3 szkl mąki
  • 4 jajka
  • 20 kostek czekolady mlecznej
  • 300 g masła lub margaryny
  • 20 łyżeczek dżemu
  • 200 g wiórków kokosowych
  • tłuszcz do posmarowania foremek
  • 100 g cukru

babeczki z nadzieniem czekoladowym Jak zrobić

Zobacz koniecznie: gofry po belgijsku

Trzy babeczki z nadzieniem czekoladowym: Oddzielić żółtka od białek. Do przesianej mąki dodać 150 g cukru, wrażliwej pasty do smarowania lub margaryny oraz żółtka jaj. Wyłóż każdą foremkę na babeczki ciastem, napełnij ją mocną czekoladą i łyżeczką dżemu i posmaruj foremki masłem. Do białek dodać cukier i wiórki kokosowe i ubić na sztywną pianę. Babeczki są przykryte. Masę należy piec przez około 20 do 30 minut lub do momentu, aż będzie złocista. Z podanej okrawki należy dostarczyć dwadzieścia babeczek.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *