Przepis na Babeczki z tuńczykiem 2

babeczki z tuńczykiem – składniki:

  • pieprz
  • 1 żółtko
  • 1/3 kostki masła
  • szczypta soli
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • majonez
  • 1/2 papryki
  • 1/2 szklanki mąki
  • Ciasto:
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • sól
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • natka pietruszki
  • jogurt
  • 1 ogórek
  • Farsz:

babeczki z tuńczykiem Jak zrobić

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

Ryba Bułki chlebowe 2 Pracuj z biszkoptem i schładzaj przez 30 minut w lodówce. Po ostygnięciu tuńczyka odcedzamy i rozgniatamy widelcem. Dodać posiekaną paprykę i ogórki, doprawić solą i pieprzem, dodać kukurydzę z puszki, dodać tyle majonezu i jogurtu, aby farsz nie był zbyt rzadki. Unikaj smarowania form. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza. Dodać farsz do babeczek i dokładnie wymieszać przed podaniem (jeśli dodamy go wcześniej, babeczki zmiękną i po kilku minutach same się zniszczą). Po wierzchu posypać posiekaną natką pietruszki.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *