Przepis na Bezglutenowe babeczki z jagodami

Babeczki, które upiekłam są bezglutenowe i oczywiście pełne zdrowia 😉

Składniki na bezglutenowe babeczki:

  • 4 jajka
  • 5 łyżek mąki jaglanej
  • 3/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 3 łyżki mleka
  • garść orzechów nerkowca
  • 150g jagód
  • garść daktyli

bezglutenowe babeczki Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

Kaszę jaglaną należy ugotować, umyć dwa razy, a następnie zmiksować do tego czasu z mlekiem. 2 Po oddzieleniu białek od żółtek energicznie je ubijamy. 3 Zanim dokładnie połączymy daktyle z żółtkami, zagotuj wodę w daktylach. 4 Łyżką kaszy zmiksuj żółtka i daktyle na gładką masę. 5 Ostrożnie wymieszaj ubite białka z mieszanką przed dodaniem mąki jaglanej, jagód i pokruszonych orzechów nerkowca. 6 Zagotować w 180 stopniach na około 35 minut i uformować w silikonowy kształt.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *