Przepis na Bezglutenowe gofry na jogurcie

Zapraszam na smakowite gofry bezglutenowe na słodko. Gofry wychodzą chrupiące na zewnątrz i puszyste oraz delikatne w środku. Gofry posłodziłam miodem lipowym dzięki czemu nabrały słodkości oraz lekkiego aromatu miodowego. Gofry polecam na słodkie śniadanie lub podwieczorek.

gofry na jogurcie – składniki:

  • 1,5 szkl mąki ryżowej
  • 1 jajko
  • 250 g jogurtu waniliowego
  • 2 łyżki miodu lipowego
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu

gofry na jogurcie Jak przygotować:

Zobacz także: inny przepis

1. Połącz jajko, jogurt, olej i miód w misce. Od tego momentu skonsoliduj mąkę ryżową i proszek do pieczenia, aż nie pozostaną żadne anomalie. Włóż puste segmenty odtwarzacza do gofrownicy podczas jej nagrzewania, a następnie usmaż gofry na patelni saute.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *