Przepis na Bezglutenowe naleśniki szpinakowe z łososiem

Składniki na naleśniki szpinakowe z łososiem:

  • 200 g kremowego twarożku (u mnie zmiksowany serek wiejski)
  • cytryna
  • 2 kostki mrożone z łososia
  • ziemniaczanej
  • 2-3 czubate łyżki mąki
  • woda
  • sól
  • sól
  • odrobina liści świeżego szpinaku
  • 100 g ryżu
  • 100 g mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku

naleśniki szpinakowe z łososiem Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Szpinakowe ciepłe bułeczki z łososiem i bez glutenu Placki z grilla Namocz ryż w ciepłej wodzie i odstaw na kilka minut. godzina. Szpinak należy rozmrozić. Po odcedzeniu części wody z ryżu, zmiksuj. Dodaj towarzyszące części: Mieszamy razem wodę, sól, szpinak, mąkę ziemniaczaną i około 1,5 szklanki. Ciasto powinno być cieńsze i bardziej płynne. Zaoferuj mu wytchnienie na 10 do 15 minut. Smażymy na gorącej patelni teflonowej. Flapjacks są grubsze i wymagają więcej czasu na gotowanie niż te produkowane przy użyciu konwencjonalnego ciasta. Wyszło mi około 5 małych gorących bułeczek. Przed pieczeniem filety z łososia należy rozmrozić i zawinąć w folię. Posyp je solą i pieprzem przed dodaniem skromnych kawałków czosnku na wierzchu. Gotowe naleśniki posmarować twarogiem, dodać nowe liście szpinaku i płatki łososia i piec około 10 minut w 180 stopniach. Posypać wyciskarką z cytryny, zawinąć i zjeść.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *