Przepis na Brzoskwiniowe naleśniki z białym serem

Składniki na naleśniki z białym serem:

  • ½ szklanki mleka
  • 1 łyżeczka mąki
  • 2 jajka
  • ¼ szklanki słodkiej śmietanki
  • 8 połówek brzoskwiń
  • 1 kiwi
  • ¼ szklanki syropu od brzoskwiń
  • 1 kisiel brzoskwiniowy ( taki na ½ litra wody )
  • 6 łyżek mąki
  • szczypta soli
  • 3 łyżki oleju
  • białego
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka masła
  • 20 dag sera
  • cukier

naleśniki z białym serem Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: kruche babeczki z kremem

Placki z białego sera cheddar i brzoskwiń Z jajek, mąki, mleka, szczypty soli, proszku do pieczenia, łyżki cukru, dżemu i dwóch łyżek oleju przyrządzić odtwarzacz na gorące bułeczki. Posyp białym cheddarem. W międzyczasie wymieszaj ser, cukier waniliowy i cukier do smaku. Na patelni typu flapjack rozgrzej 1 łyżkę oleju i obracaj naczynie, aż będzie całkowicie tłuste. Wyeliminuj olej. Używając łyżki do zupy, zgarnij klapsa i opróżnij go do naczynia. Obróć naczynie, aby okrążyć hittera. W połowie gotowania przewróć sześć naleśników. Cheddar jest na wierzchu. Po pokrojeniu w kostkę dwóch części brzoskwini posyp cheddarem gorące bułeczki. Podzielić na rolki. Podziel każdy naleśnik na pół pod tym samym kątem, pod jakim przecinasz końce bułek. Na patelni rozgrzej margarynę. Wymieszaj ze sobą trzy połówki brzoskwiń. Smaż przez chwilę. Zintegruj mąkę. mieszać. Posmarować śmietaną i syropem brzoskwiniowym. Na wierzch gorących bułeczek należy posypać po dwie części kiwi i pokrojoną w kostkę brzoskwinię. Podawać schłodzone z dość ciepłym sosem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *