Przepis na Chińskie naleśniki

chińskie naleśniki – składniki:

  • kawałek pora (jasno-zielona część)
  • pieprzu
  • 15 dag mąki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • gałki muszkatołowej
  • sól
  • 40 dag filetów z udźca kurczaka
  • 125 ml gorącej wody
  • szczypta ostrej papryki
  • po 1 łyżeczce cukru
  • 3 łyżki oleju
  • 1 ogórek zielony
  • słodkiej papryki
  • mielonego imbiru
  • 2 ząbki czosnku

chińskie naleśniki Przygotowanie:

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Rozłóż mięso na kawałki. W misce połącz wyciśnięty czosnek, imbir, cukier, pieprz, gałkę muszkatołową, obie papryki, olej i sos sojowy. Wmieszaj marynatę do mięsa i przełóż do miski. Odstaw na 1 godzinę 2 Przesiej mąkę do miski, dodaj szczyptę soli. Za pomocą widelca skonsoliduj wodę o wysokiej temperaturze, wlewając ją stopniowo. Przenieś mieszaninę na powierzchnię roboczą i pracuj z nią przez około pięć minut. Pozostaw na trzydzieści minut, a następnie przykryj lepkim materiałem. Mięso smażymy na bardzo gorącej patelni z marynatą, w której było namoczone. Pokroić na krótkie paski. Ogórka pokroić w słupki i usunąć gniazda nasienne. 3: Aby zrobić wałek, podziel ciasto na dziesięć równych części. Z każdego uformuj koło o przybliżonej szerokości. 12cm. Smażymy na małej intensywności na suchej patelni. Kiedy zaczną pojawiać się brązowe kropki, a dno naczynia będzie suche, odwróć je. W upieczonym gorącym cieście ułóż kilka pasków mięsa i warzyw. Podawać po zawinięciu. 4 (prawie bez przerw): 50 minut. Kawałek: 180 kcal na kilogram. źródło: co robię


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *