Przepis na chrupiące gofry czekoladowe

Pyszne gofry jak z budki nad morzem w domowym zaciszu z ulubionymi dodatkami. Ten przepis zawiera składniki na przygotowanie pysznych gofrów czekoladowych. Jest to sposób na nowoczesne i smaczne gofry.

gofry czekoladowe – składniki:

  • 300 g mąki tortowej
  • 2 białka
  • 100 g masła
  • 100 g czekolady deserowej
  • 2 żółtka
  • 400 ml mleka w temperaturze pokojowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru

gofry czekoladowe Jak przygotować:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

1. W rondelku ostudź pastę i czekoladę. 2. Białka należy dokładnie ubić. W osobnej misce połączyć cukier i żółtka. 3. Ubij nadającą się do rozsmarowania mieszankę czekoladową, aż do uzyskania jednolitej konsystencji białek. 4. Ręcznie dodaj suche składniki. Po wyłączeniu blendera dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy ręcznie szpatułką do połączenia się składników. 5. Przygotuj mieszankę, dzieląc ją na segmenty, aż gofrownica przestanie wytwarzać parę. Gotowe gofry ostudź na metalowej podstawce. Podawaj z ulubionymi dodatkami.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *