Przepis na Ciasteczka z wróżbą

Kruche ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy to idealna propozycja dla małych i tych większych łakomczuszków. Jak zrobić ciasteczka z masłem orzechowym? Kruche ciasteczka z masłem orzechowym i syropem z agawy to idealna propozycja dla małych i tych większych łakomczuszków. Są naprawdę przepyszne, takie lekko maślane oraz delikatnie orzechowe i do tego obłędnie pachną. Ciasteczka z masłem orzechowym to bardzo dobry pomysł na pyszne fit ciasteczka, które doskonale sprawdzą się jako słodki dodatek do kawy i herbaty. Przepis na ciasteczka z masłem orzechowym jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je przygotować. Ciasteczka z masłem orzechowym to bardzo dobry pomysł na pyszne fit ciasteczka, które doskonale sprawdzą się jako słodki dodatek do kawy i herbaty. Ciasteczka można przygotować z ulubionymi dodatkami. Przepis na ciasteczka z masłem orzechowym jest prosty, dlatego nie musisz mieć dużego doświadczenia kulinarnego, aby je przygotować. Do zrobienia ciastek potrzebne Ci będą następujące produkty spożywcze: płatki owsiane, jajka, ksylitol, rodzynki, masło orzechowe, czekolada gorzka, mleko, proszek do pieczenia.
Jak zrobić ciasteczka z masłem orzechowym? Podgrzej mleko i wlej do miski, wsyp płatki i pozostaw do namoknięcia. Do płatków dodaj jajka, ksylitol, rodzynki, masło orzechowe, proszek do pieczenia i wymieszaj. Posiekaj czekoladę, dodaj do masy i wymieszaj bardzo delikatnie. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i układaj na niej uformowane ciastka. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut. Wystudź i wyłóż na paterze.
Rodzynki to tak naprawdę suszone owoce winogron. Rodzynki zawierają duże ilości witamin z grupy B, witaminę C oraz E. Są źródłem sporej ilości błonnika, regulującego pracę jelit oraz zapewniającego sytość na dłużej. Rodzynki mają wysoki indeks glikemiczny, dlatego nie powinny ich spożywać w dużej ilości osoby mające problem z gospodarką węglowodanową. Masło orzechowe to popularne masło z orzechów arachidowych. Orzechy te są tak naprawdę rośliną strączkową. Zawierają dużą ilość białka roślinnego, dlatego są tak chętnie spożywane przez sportowców. Masło orzechowe świetnie nadaje się jako dodatek do ciast i ciastek wegańskich. Nadaje im odpowiednią teksturę oraz cudowny aromat. Masło z orzechów arachidowych jest także źródłem kwasów tłuszczowych, które są nośnikiem smaku oraz bardzo dużej liczby kalorii. Jeśli dbasz o linię, zwracaj uwagę na porcję spożytego masła.
Podsumowując pyszne ciasteczka owsiane to najlepsze ciasta dla osób walczących z nadmierną masą ciała. Pyszne ciastka można podać także na drugie śniadanie dzieciom. Ciasteczka są dobre do spożycia od razu po upieczeniu. Można je przechowywać w temperaturze pokojowej przez 3-4 dni. Zamiast rodzynek możesz dodać do ciastek inne owoce suszone. Ciasteczka z wróżbą przygotowałam w formie rożków, ich formowanie przypomina troszkę pierogi i na pewno nikomu nie sprawi trudności.

ciasteczka z wróżbą – składniki:

  • 2 łyżki oleju,
  • op cukru waniliowego,
  • 2 szkl mąki
  • 4 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 3 jajka
  • 2 łyżki sproszkowanych migdałów

ciasteczka z wróżbą Jak przygotować:

Zobacz także: inny ciekawy przepis


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *