Przepis na Cynamonowe muffinki z posypką cukrową – przepis

Muffinki wyszły bardzo słodkie, posypka lekko chrupie podczas jedzenia i ten aromat…

Składniki na muffinki z posypką:

  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • 5 łyżek masła, miękkiego
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki cynamonu
  • 2 łyżeczki cynamonu
  • ½ szklanki mleka
  • SKŁADNIKI NA POSYPKĘ:
  • ½ szklanki cukru
  • ¼ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • ¼ szklanki sypkiego cukru
  • 3 łyżki masła, roztopionego
  • 1 ½ szklanki mąki
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1 jajko

muffinki z posypką Jak przygotować

Zobacz także: inna receptura

Po dodaniu cukru na końcu i ponownym wymieszaniu ubijamy masło na jasną i puszystą masę. Następnie dodaj jajko i koncentrat do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, gałkę muszkatołową i sól do poprzedniej mieszanki po przesianiu składników. Na koniec stopniowo dodawać mleko, cały czas miksując na niskich obrotach. Formę do bułek wyłóż papierowymi kubeczkami lub posmaruj tłuszczem i delikatnie posyp cukrem. Po pieczeniu przez 18 do 22 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza, wyjmij babeczki z piekarnika i pozwól ciastu wyrosnąć do około dwóch trzecich wysokości formy. Połącz cynamon i cukier w misce. Po zanurzeniu wierzchołków herbatników w masie, posyp je posypką cukrową. cynamon. Weź udział w swojej uczcie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *