Przepis na Cynamonowo-śmietankowe ciasto z polewą czekoladową

ciasto z polewą czekoladową – składniki:

  • 10 dag mlecznej czekolady
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki mielonego cynamonu
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki 30 %
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • pół szklanki cukru trzcinowego
  • 3 jajka
  • Ciasto:
  • 4 łyżki oleju
  • Dodatkowo:

ciasto z polewą czekoladową Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Ciasto wykończone kremem czekoladowo-cynamonowym Dodać olej i śmietanę i miksować przez chwilę po połączeniu surowego słodzika i jajek, aż będą puszyste. Wymieszaj mąkę tortową, cynamon i proszek do pieczenia na gładką masę. 2. Umieść ciasto na blaszce o wymiarach 21 cm na 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. 3. W 180 stopniach piec przez około 40 minut; Sprawdź suchym patyczkiem, czy jest gotowe. Oceniamy. 4. Roztopioną czekoladę rozsmarować na cieście i pozostawić do zastygnięcia po połamaniu na mniejsze kawałki i rozpuszczeniu w kąpieli wodnej. 5. W tym momencie pokrój jedzenie i podawaj.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *