Przepis na Czekoladowe muffinki z mlekiem w proszku i wafelkami

Na podwieczorek lub deser polecam takie pyszne muffinki. Zapewniam, że nikt im się nie oprze. Bardzo szybko je się przygotowuje, dosłownie w godzinkę. Polecam.

muffinki z mlekiem w proszku – składniki:

  • 4 jajka
  • 1 łyżka ciemnego kakao
  • 150 ml zimnego mleka
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 1 czekoladowy wafelek ( 50 g )
  • 2 łyżki ciemnego kakao
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • 1 śmietana typu ,,Śnieżka”
  • 2 łyżki mleka w proszku
  • Ciasto:
  • 2 kopiaste łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • Dodatkowo:
  • pół szklanki cukru

muffinki z mlekiem w proszku Jak przygotować:

Zobacz również: inna ciekawa recepturka

1. Gdy białka są sztywne, stopniowo dodawaj cukier i ubijaj, aż całkowicie się rozpadnie. Następnie dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Dodać kakao, mleko w proszku oraz obie mąki i proszek do pieczenia. Miksuj na niskich obrotach, aż skrawki się połączą. Hitter jest niezwykle gęsty. 2. Przygotowane ciasto można umieścić w papierowych kubeczkach lub pojemniku na herbatniki. W temperaturze 180 stopni podgrzewać przez około 20 do 25 minut. Używamy suchego patyczka, aby sprawdzić, czy są przygotowane. Dokładnie ostudzić przygotowane wcześniej bułki. 3. Do ubitej śmietany „nieka” dodać mleko w proszku i kakao i ubić na sztywno. 4. Gotowym kremem udekorować muffiny w rękawie cukierniczym. 5. Rozgnieść wafelek na drobny proszek i posypać nim każdy biszkopt. 6. Ciastka, które wyszły, nadają się już do podania. Weź udział w swojej uczcie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *