Przepis na Drożdżowe naleśniki z czekoladowym sosem

Składniki na drożdżowe naleśniki:

  • 1 szklanka mleka
  • Ciasto (około 10 naleśników)
  • 2 jajka
  • Płatki migdałowe do posypania,
  • Czekoladowy sos:
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka masła
  • 1,5 łyżki cukru,
  • Rodzynki do posypania
  • 1 żółtko,
  • Dodatkowo:
  • Szczypta soli
  • Cukier do smaku,
  • 1,5 dag drożdży
  • 1 cukier waniliowy,
  • 1 łyżka kakao
  • ziemniaczanej
  • Melisa do dekoracji,
  • 1 łyżka mąki
  • 1 szklanka mąki

drożdżowe naleśniki Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inny ciekawy przepis

Gorące bułeczki z sosem drożdżowym i czekoladowym CIASTO: Delikatnie podgrzać porcję mleka. Potrzebujesz drożdży, soli i jednej łyżki cukru. To wszystko jest nie w porządku. Roztwór powinien mieć konsystencję kwaśnej śmietany, jeśli doda się wystarczającą ilość mąki. przygotowany do awansu i rozwoju. Do tego, które już wyrosło, dodać pozostałą mąkę, cukier, mleko i jajka. Całkowicie wymieszać. Ustawiliśmy na około 30 minut. Po tym czasie smażymy ciepłe bułeczki. Smażymy z obu stron, aż się skarmelizują. Tak przygotowane polać, wyłożyć na talerze, polać sosem czekoladowym i posypać rodzynkami. Sos: Zmniejsz intensywność o połowę. W następnym kroku oddziel mąkę, kakao i żółtka. Mieszankę należy dodać do bulgoczącego mleka. Poprawiamy do smaku po dodaniu cukru waniliowego. Na naleśniki posmarować przygotowanym sosem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *