Przepis na Dwukolorowe muffinki z nadzieniem różanym

Składniki na muffinki z nadzieniem:

  • 2 łyżeczki kakao
  • WKŁAD
  • pół kostki margaryny
  • 1 jajko
  • 3/4 szklanki mąki
  • 400 ml mleka
  • pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 200 g cukru
  • konfitura różana

muffinki z nadzieniem Jak przygotować

Zobacz także: inny przepis

Herbatniki nadziewane różami wykonane z dwóch różnych rodzajów mąki, proszku do pieczenia, cukru i soli. Wlać rozbitą i ostudzoną margarynę, mleko, jajko. Dobrze wszystko poskładać. Około jedna trzecia przygotowanego ciasta powinna zmieścić się w papierowych kubkach. Dżem różany należy następnie osobno rozsmarować na cieście. Wymieszać i ułożyć pozostałych graczy z kakao. Dżem przykryć. W 180 stopniach piec około 25 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Proponuję.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *