Przepis na Faszerowane babeczki po 3. roku

Smaczny pomysł na „Faszerowane babeczki po 3. roku”

faszerowane babeczki – lista składników:

  • 2 łyżki tartego sera żółtego
  • 2 jajka
  • 5 pieczarek
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • 130 g masła
  • 7 łyżek mąki pszennej
  • oliwa z oliwek
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • sól

faszerowane babeczki Jak przygotować:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Przefiltruj i posiekaj 120 gramów delikatnej margaryny z mąką i proszkiem do pieczenia. Dodaj jedno całe jajko, jedno żółtko i trochę soli. 2 Po wymieszaniu ciasta włóż je do pojemnika na lód i zamrażaj przez sześćdziesiąt minut. Posyp bułką tartą formy na babeczki po posmarowaniu ich pozostałym masłem. Po napełnieniu ich mieszanką podgrzewać przez 20 minut w temperaturze 200°C. 3 Umyte pieczarki przekroić na tarce i podsmażyć na oliwie. Wierzch babeczek posyp serem, aby się rozpuścił przed pieczeniem. Na koniec posypać natką pietruszki. źródło: mam dziecko.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *