Przepis na Fit gofry

Gofry bez glutenu, zdrowsza wersja a jaka pyszna!

fit gofry – lista składników:

  • 40g cukru
  • 200 ml maślanki
  • 140g mąki kukurydzianej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 ml oleju
  • 4 jaja
  • 50g mąki owsianej
  • 50g skrobi ziemniaczanej

fit gofry Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

1. 1) Oddziel białka od żółtek i ubij je na sztywną pianę. 2) W misce łączymy w całość suche zaprawy: proszek do pieczenia, mąkę owsianą, skrobię ziemniaczaną, mąkę kukurydzianą i cukier. Mieszać. 3) Połącz maślankę, olej i żółtka z suchymi składnikami. Za pomocą blendera połącz składniki. 4) Delikatnie wymieszaj ubite białka z kolejną mieszanką. 5) Gofry nie będą się przyklejać w przypadku przegrzania gofrownicy i posmarowania jej olejem. Wafle powinny być przypalone, aż połączenie będzie brązowe. Dodaj posypkę z cukru pudru. Smacznego!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *