Przepis na Jogurtowo-owocowe babeczki

Składniki na owocowe babeczki:

  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1.5 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 6 łyżek stopionego masła
  • 3/4 łyżeczki sody
  • 3/4 szklanki cukru
  • pszennej
  • 1 szklanka pokrojonych truskawek
  • 5 dag mlecznej czekolady
  • 1 łyżka mleka
  • Dodatkowo:
  • 1 szklanka jogurtu
  • owoce do dekoracji

owocowe babeczki Jak zrobić

Zobacz również: inny przepis

Babeczki z jogurtu naturalnego: Oddziel mąkę, cukier, sól, cynamon, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną. W osobnej misce wymieszaj jogurt i jajko przed dodaniem masła do suchych składników. Delikatnie wymieszaj wszystko łyżką przed dodaniem truskawek na końcu. W nagrzanym do 200 stopni piekarniku piecz przez około 20 minut w napełnionych do połowy foremkach na babeczki. Wcześniej nie smarowałam silikonowych form; tak czy owak, w przypadku gdy używamy metalowych form, należy je posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Babeczki po upieczeniu i wystygnięciu należy delikatnie wyjąć z foremek, polać masą mleczno-czekoladową, a jako urozmaicenie można użyć dowolnego naturalnego produktu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *