Przepis na Kruche babeczki brzoskwiniowe

Korpusy babeczek nadziane galaretką i brzoskwiniami polecają się do kawki.

Składniki na babeczki brzoskwiniowe:

  • 250g mąki
  • 1 szkl wrzątku
  • Ciasto:
  • Brzoskwinie z puszki
  • Dodatkowo:
  • Galaretka brzoskwiniowa
  • 150g kostki margaryny lub masła
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka śmietany 18%

babeczki brzoskwiniowe Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna receptura

Po wymasowaniu składników mieszanki umieść ją w lodówce i schładzaj przez trzydzieści minut. Zimne ciasto rozwałkować na grubość około 3 cm na oprószonym mąką blacie. Uformuj małe formy, ściskając mieszankę aż do krawędzi. Nakłuć widelcem i wstawić do lodówki na około czterdzieści minut. Babeczki należy piec około 10-15 minut w temperaturze 180 stopni (szczególnie nagrzany piekarnik, konwekcja). Jeśli ciasto nie wyrośnie podczas pieczenia, nakłuj je ponownie widelcem. Owoce/galaretka: Aby rozdrobnić dżem, umieść go w szklance z bulgoczącą wodą. Napełnij babeczki brzoskwiniami (pokrój w paski miejsca na siłę lub). Ostrożnie wlej skoncentrowany dżem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *