Przepis na Kruche babeczki z bezą

Kruche ciasta, konfitura, budyń i beza orzechowa to idealne połączenie 😀

babeczki z bezą – składniki:

  • 2 białka + 1/2 szklanki cukru + 100 g orzechów włoskich
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki cukry pudru
  • 100 g masła
  • 1/2 słoika konfitury
  • ciasto:
  • dodatkowo:
  • 200 g mąki
  • 1/2 opakowania budyniu + 1 łyżka cukru + 1 szklanka mleka

babeczki z bezą Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: inny ciekawy przepis

1. Wypełnij foremki zagniecionym ciastem z podanych składników (około 25 do 30 sztuk). Zaplanuj na rozgrzanym grillu w 180 stopniach przez około 20 minut, aż będą jasne. Przygotuj deser. Zmielone orzechy zmiksować z ubitymi na sztywno białkami jajek. Do nadzienia upieczonych babeczek używa się budyniu i dżemu, a całość pokrywa pianką z białek. Piecz bezę przez 20 minut w 170 stopniach, aż będzie lekko złota. Weź udział w posiłku 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *