Przepis na Kruche babeczki z budyniem i owocami

Składniki na kruche babeczki z budyniem i owocami:

  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • Budyń:
  • 120 g zimnego masła
  • Ciasto:
  • szczypta soli
  • Dodatkowo:
  • 1/4 szkl. cukru pudru
  • drobne owoce do dekoracji
  • 450 ml mleka
  • 1,5 szkl. mąki
  • 1 budyń waniliowy

kruche babeczki z budyniem i owocami Jak przygotować:

A może spodoba Ci się także: drożdżowe naleśniki

Produkty z gleby kruche herbatniki Ciasto: Uformuj ciasto w kulę, masuj szybko rękami, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na 30 do godziny. Po tym czasie rozwałkować na grubość około 5 milimetrów między papierem do pieczenia lub folią. Wycinając kółka ze szklanki, użyj oprószonych mąką i wysmarowanych masłem foremek na babeczki jako wkładki. Ułożyć na blasze do pieczenia i nakłuć widelcem. Przygotować około 10 do 15 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza, aż będzie lśniące. Usuń kurczaka z brojlera i przenieś do lekkiego ostygnięcia. Następnie babeczki należy delikatnie wyjąć z foremek. 2. Budyń: Zmniejszyć ilość mleka do 450 mililitrów, gotując zgodnie z opakowaniem.) Ciepły jeszcze budyń rozgnieść końcówką do babeczek. Udekoruj świeżymi owocami. Ciesz się posiłkiem! inspiracja/źródło: Cookie z jej miejsca zamieszkania)


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *