Przepis na Kruche babeczki z budyniem

Buraczane babeczki z polewą to prosty przepis na deser, który zaskoczy swoim wyjątkowym smakiem! Jeśli macie ochotę na babeczki, to polecam Wam
kruche babeczki z czekoladą
. Tego typu wypieki można często kupić w cukierni, z nadzieniem czekoladowym albo kajmakowym, latem za to takie babeczki najlepiej smakują z budyniem i owocami. Dzisiaj jednak pozostanę przy wersji czekoladowej. Babeczki są kruche, wypełnione odrobiną dżemu oraz musem czekoladowym, a z wierzchu ozdobione orzeszkiem.
Kruche babeczki z czekoladą
to idealne małe co nieco na spotkanie z przyjaciółmi. W zależności od upodobań możecie przygotować babeczki bardziej słodkie lub mniej (wykorzystując czekoladę deserową). Jeśli macie ochotę, to babeczki możecie również udekorować owocami, tak jak
tartę z malinami
. Smacznego. Jeśli macie ochotę na babeczki, to polecam Wam kruche babeczki z czekoladą . Zrobiłam je przy okazji tarty z bakaliami – wykorzystałam resztki ciasta i upiekłam takie właśnie kruche babeczki z bakaliami . Bardzo dobre
kruche babeczki z bakaliowym nadzieniem
. Nadzienie jest chrupiące, nie miękkie. Raczej do popijania ze szklanką mleka lub herbaty, nie za słodkie, takie w sam raz.
Babeczki bakaliowe
zrobicie bez problemu, ciasto jest bardzo proste w obróbce. Babeczki są kruchutkie, nie zapadają się podczas pieczenia itd. Możecie też napełnić je masą makową. Polecam. A prócz babeczek, z tego ciasta można zrobić
ciasteczka na choinkę
lub
spiralki makowe
. Bardzo dobre kruche babeczki z bakaliowym nadzieniem . Kruche babeczki z czekoladą to idealne małe co nieco na spotkanie z przyjaciółmi.
Babeczki rozpływają się w ustach, takie kruchutkie…

kruche babeczki z – lista składników:

  • żółtka, 4 szt.
  • Budyń śmietankowy Winiary, 2 szt.
  • smalec, 3 łyżki
  • proszek do pieczenia, cały bez 1 łyżeczki
  • Cukier (kryształ), 3/4 szkl.
  • mleko, 3 szkl.
  • margaryna palma, 1 szt
  • mąka krupczatka, 1 kg
  • śmietana 18%, 200 ml

kruche babeczki z Jak zrobić

Zobacz także: inny ciekawy przepis

Po ugotowaniu odłóż budyń na bok, aby ostygł; 2 Użyj rąk, aby wymieszać wszystkie składniki w pojemniku we właściwej kolejności; 3 Wykonaj miksturę i szklanką wytnij koła; 4 Przed delikatnym wciśnięciem do foremek, ułożyć w wysmarowanych tłuszczem foremkach posypanych bułką tartą; 5 Łyżeczką budyniu nałóż białko na brzegi babeczek. 6 Naciśnij dwie krawędzie i przykryj powstałą płytą; 70 stopni Fahrenheita. W tej porcji jest czterdzieści babeczek. 8 Posypać cukrem pudrem. 9 Ponadto używam mieszanki porównawczej do robienia tartaletek ze zwykłymi produktami, takimi jak konserwowany i suszony ananas, truskawki, jagody i rodzynki. Na wierzch posmarowałam dżemem i bitą śmietaną. Weź udział w swojej uczcie.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *