Przepis na Kruche babeczki z karmelem

Przepyszne, kruche babeczki z nadzieniem karmelowym i orzechem włoskim.

Składniki na kruche babeczki z karmelem:

  • Karmel:
  • 60 g cukru
  • łyżeczka wody
  • 40 g skrobi kukurydzianej
  • 80 g cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 2 szklanki mleka
  • 1 łyżka masła
  • szczypta soli
  • 125 g zimnego masła
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 250 g mąki
  • połówki orzechów włoskich do dekoracji

kruche babeczki z karmelem Jak przygotować

Zobacz również: inna receptura

Elementy ciasta należy przerobić, a następnie schłodzić przez 60 minut. Mieszankę należy następnie przeprowadzić i ułożyć w małych foremkach. Użyłam dziś zwykłej foremki do ciastek. Pieczemy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 2 Orzechy włoskie obsmażam na patelni: Orzechy przekładam do teflonowego pojemnika i dodaję temperaturę i mieszając podgrzewam aż skórka zacznie się izolować. Uważaj, aby nie połknąć. Po ułożeniu orzechów na papierze do pieczenia odstaw je na chwilę do ostygnięcia. 3 Konsolidować skrobię ziemniaczaną i około pięciu łyżek mleka. Aby uniknąć sęków, musisz to robić ostrożnie. Konieczne jest schłodzenie mleka. Końcówką dodać dwie łyżki cukru. do garnka o naprawdę grubym dnie i zalać łyżeczką wody. Pozostawiono do skarmelizowania cukru. Postaraj się nie mieszać, w zasadzie trzymaj się, aż cukier stanie się wspaniały w asortymencie. Dodaj mleko po wmieszaniu masła. Mieszaj, aż mleko całkowicie rozpuści karmel. Przerwij gotowanie po dodaniu skrobi zmieszanej z mlekiem. 4 Rozłóż karmelowe nadzienie na kruchych babeczkach i umieść połówkę orzecha pekan na środku.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *