Przepis na Kruche babeczki z masą mascarpone-krówkową

Małe, słodkie i pyszne ? Kruche babeczki z pyszną masą ! Polecam babeczki /które możemy upiec nawet kilka dni wcześniej/ z masą z serka mascarpone i masy krówkowej /która nie „podchodzi wodą” i nie rozmiękcza babeczek/ z przysłowiową wisienką na szczycie:)

Składniki na babeczki z masą mascarpone:

  • serek mascarpone 6 łyżek
  • masło 30 dag
  • wiśnie drylowane do dekoracji
  • tłuszcz do foremek
  • mąka pszenna 30 dag
  • masa krówkowa z puszki 6 łyżek
  • sól 1 szczypta
  • masa:
  • cukier puder 15 dag
  • żółtka 4 szt
  • babeczki:

babeczki z masą mascarpone Jak zrobić:

A może spodoba Ci się także: inna ciekawa receptura

Przygotuj babeczki: Do mąki i cukru pudru dodaj sól, żółtka i pokrojoną na zimno margarynę. Przed ręcznym masowaniem mieszanki zaczynamy od nacięcia wszystkiego nożem. Odtwarzacz można wykorzystać natychmiast lub najpierw schłodzić w lodówce. 2 Za pomocą wykałaczki lub widelca pokrój ciasto w natłuszczony kształt. Poddaliśmy go próbie, podgrzewając go w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15 minut. Zmiksuj kawałki krówki i serek mascarpone. Tak przygotowaną masą napełnić ostudzone babeczki dookoła i udekorować wiśniami bez pestek/mogą być nowe, kompotowe lub asortymentowe :)/


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *