Przepis na Kruche babeczki z owocami i kremem budyniowym

Babeczki królują u mnie chyba najczęściej.
Mimo, że są pracochłonne uwielbiam je robić.
Najbardziej cieszy dekorowanie, a o zjadaniu już nie wspomnę!

babeczki z owocami i kremem – składniki:

  • 1 budyń śmietankowy
  • Kiwi
  • ½ szklanki cukru
  • Borówki
  • 2 żółtka
  • Składniki na kruche spody (25szt):
  • 2 żółtka
  • Mięta
  • Ponadto:
  • 1 płaska łyżka żelatyny
  • Truskawki
  • 1 kostka masła
  • 1 szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki pszennej (ująć 2 łyżki)
  • Składniki na krem:
  • 2 łyżki gęstej śmietany 18%
  • 200g masła
  • 1 szklanka cukru pudru

babeczki z owocami i kremem Jak zrobić:

Zobacz także: inna receptura

Mąkę przesiać do miski przepuszczając przez sito. Zmiksuj lub szybko wymieszaj pastę, cukier puder, żółtka i śmietanę. Biszkopt powinien nieco ostygnąć (ok. Wyjąć, wyłożyć nim foremki i po 30 minutach podziurkować w dnie, aby zapobiec powstaniu skarpy. Ponownie ciasto powinno ostygnąć. Piec 60 minut w 200 st. stopni Celsjusza na złoty kolor. 2 Przed podaniem pozwól budyniu ostygnąć w 12 litrach mleka. Margarynę ubij na gładką masę. Żółtka i cukier powinny się połączyć. Zagęścić współpracując. Cały czas miksując dodać budyń. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę 3: Kremem rozsmarować świeże od razu nowe dna.Ponadto jako ulepszenie można użyć dowolnego naturalnego produktu.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *