Przepis na Kruche babeczki z powidłami i orzechową bezą

babeczki z powidłami – lista składników:

  • 200 g orzechów
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 125 g margaryny
  • Beza orzechowa
  • 200 g mąki
  • włoskich
  • 2 żółtka
  • 2 białka
  • pszennej
  • 80 g cukru
  • powidła śliwkowe
  • 100 g cukru pudru

babeczki z powidłami Jak zrobić

Zobacz także: inna ciekawa receptura

Muffinki z kruchego ciasta, polane konfiturą i bezą orzechową. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Włóż pokrojoną margarynę nożem. Dodaj cukier puder i żółtka do ciasta i manipuluj nim. Przechowywać mieszaninę w lodówce przez 60 minut w worku. Umieść ciasto w małych foremkach na babeczki. Na spód połóż łyżeczkę powidła śliwkowego i pagórek bezy orzechowej. Beza: Orzechy Białka ubić na sztywną pianę. Mieszaj po trochu cukru, aż się rozpuści. Wmieszaj podzielone orzechy. Podgrzewać przez blisko 15 minut w 180 stopniach.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *