Przepis na Kruche ciasteczka owsiane

Ciastka owsiane chodziły za mną od dawna. Przejrzałam Smakerowe przepisy, poszperałam w spiżarni i na zdjęciu efekt. Pyszne, kruchutkie, rozpływają się w ustach, ale nie przy pieczeniu. I ta frajda dla dzieci ze zgniatania kulek widelcem. Polecam.

kruche ciasteczka owsiane – lista składników:

  • mąka krupczatka, 2 szkl.
  • sól szczypta
  • płatki owsiane drobne, 1 szkl.
  • rodzynki, 10 dkg
  • żółtka, 2 szt.
  • tłuszcz (dałam 1/2 masła i 1/2 margaryny), 20 dkg
  • kokosy, 5 dkg
  • cukier wanilinowy, 1 szt.
  • cukier, 5 łyżek

kruche ciasteczka owsiane Przygotowanie:

Zobacz także: inna ciekawa receptura

misce połącz mąkę, cukry, płatki, pokrojony tłuszcz o temperaturze pokojowej, sól i cukry. Uformuj piasek, pocierając wszystko rękami. 039;'''. Używając żółtek, orzechów kokosowych i rodzynek, zagniataj ciasto, aż będzie gładkie. 2 Rozgnieść ciasto widelcem na grubość ok. 1/2 cm i ułożyć na blasze do pieczenia, formując kulki wielkości orzecha włoskiego. Włóż do lodówki na 30 minut. Smakołyki nie stają się bardziej miękkie po podgrzaniu. 3 Przygotuj się na około 15 minut ogrzewania konwekcyjnego w temperaturze 130 stopni, aż do uzyskania perfekcji. Odstawić na blachę do ostygnięcia. 4 Przygotuj się do jedzenia!


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *