Przepis na Lukier dekoracyjny do pierniczków

lukier dekoracyjny do pierniczków – składniki:

  • 1 białko
  • 1 szklanka (+ na pewno) więcej cukru pudru

lukier dekoracyjny do pierniczków Jak przygotować:

Zobacz również: gofry z bitą śmietaną i owocami

Zrób makurze, łącząc drewnianym patyczkiem cukier puder i białko jaja, aby powstał poprawiający lukier do piernikowych smakołyków. Aby pozbyć się wszelkich nieprawidłowości, całkowicie je wytrzyj. W razie potrzeby stopniowo dodawać cukier puder, w zależności od wielkości jajka. Aby powstał wzór, lukier musi być bardzo gruby. Wylewam lukier na ciasta, pierniki lub smakołyki, wycinając mały otwór w kierunku boku plastikowego opakowania typu ziplock. Możesz urozmaicić lukier cieniowaniem żywności, w takim przypadku naprawdę musisz dodać cukier puder.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *