Przepis na Maślane kruche ciasteczka z wanilią i kakao

Składniki na maślane kruche ciasteczka:

  • masło
  • proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
  • cukier puder 100 g
  • mąka
  • kakao
  • laska wanilii
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczki

maślane kruche ciasteczka Jak przygotować:

Zobacz również: inny ciekawy przepis

Kakao, wanilia i cukier puder są łączone w maślane kruche ciasteczka. Do miski przesiej mąkę, cukier puder i sodę oczyszczoną. Laskę wanilii rozdzielić i zabić nasiona, dodać do suchych lamówek. Rozsmarować – powinno być kruche, pokroić w kwadraty 3D i dodać do miski. Energicznie wyrabiając ciasto należy uformować w gładką masę. Do jednej z porcji, które zostały podzielone na dwie części, dodać kakao i jeszcze raz zagnieść do połączenia składników. Masę należy pokroić na kawałki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i przed pieczeniem lekko spłaszczyć dłonią. Przykłady można również wykonać za pomocą urządzeń takich jak widelec. Użyłem końca pałeczki, aby stworzyć efekt przycisku. Ciasteczka układamy osobno na papierze do pieczenia, ponieważ podczas pieczenia bardzo się stopią. Przygotuj w 170 stopniach przez 12 do 15 minut. Weź udział w posiłku 🙂


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *