Przepis na Miękkie, delikatne babeczki, muffinki z jagodami

Składniki na muffinki z jagodami:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 2 czubate łyżki mąki
  • pszennej
  • ¾ szklanki cukru
  • 0,5 szklanki oleju
  • ok. 9 łyżeczek konfitury z jagód
  • 1 szklanka mleka
  • ziemniaczanej
  • 1 jajko
  • 6 czubatych łyżek mąki

muffinki z jagodami Przygotowanie:

Zobacz koniecznie: inna ciekawa recepturka

Herbatniki z jagodami i delikatne, kruche babeczki. Bez konwekcji rozgrzej brojlera do 190 stopni Celsjusza z pełnym ogrzewaniem. Po połączeniu suchych mocowań w jedną substancję, skonsoliduj mokre mocowania. Następnie szybko połącz je w jedną całość – zasadniczo mieszaj przez około 5-6 sekund – lub mieszaj ręcznie.  Papierowe kubki należy umieścić w foremkach na babeczki. W każdej filiżance powinno być 3 do 4 łyżek ciasta, 1 łyżeczka dżemu i 3 do 4 łyżek ciasta. Dżem może opaść na dno babeczki podczas pieczenia, ale to nie problem. Maksimum powinno być minimalne. 34 poziom babeczki; Możesz podnieść go do wysokości babeczki, jeśli nie chcesz wysokich babeczek. Piecz babeczki przez około 25 minut lub do uzyskania złotego koloru na blasze do pieczenia w nagrzanym piekarniku. Umieść go na stojaku z drutu, aby ostygł, gdy będzie gotowy. Wyjmij papierowe kubki z ostudzonych kubków i posyp je np. cukrem pudrem. z sosem na bazie toffi. Z dostarczonych materiałów wykonano 17 babeczek z małym rożek. Weź udział w swoim doświadczeniu kulinarnym.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *