Przepis na Mini pączki serowe

mini pączki serowe – składniki:

  • 1 łyżka octu
  • cukier puder do posypania
  • sera
  • 450 g białego
  • oraz
  • 2,5 szklanki mąki
  • 3 łyżki kwaśnej śmietany
  • tłuszcz do głębokiego smażenia
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 jajka
  • 0,5 szklanki cukru (dałam trochę zwykłego i trochę waniliowego)

mini pączki serowe Jak przygotować

A może spodoba Ci się także: inny przepis

Pączki z cheddarem o ograniczonym zakresie Możesz wykorzystać mielony cheddar w dobrej chwili z przedziału lub przetworzyć cheddar przez maszynę do sernika. Do tego należy dodać ser, cukier i śmietanę. Dołącz do wszystkiego. W tym momencie dodaj ocet, proszek do pieczenia i mieszankę mąki. Zrób mieszankę. Gotowe ciasto powinno być lepkie. Rozgrzej tłuszcz. Trzymając wodę w garści, uformuj małe kulki z pekanami. Wrzucaj wyraźnie na gorący olej i smaż, aż uzyskasz wspaniały brązowy kolor na średniej mocy. Kulki z ciasta nie powinny być zbyt duże ani zbyt gorące, ponieważ pączki będą spożywane tylko z zewnątrz, a nie od środka. Przygotuj upieczone pączki z dużą ilością tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *