Przepis na Mini pączki z serkiem homogenizowanym

mini pączki z serkiem homogenizowanym – lista składników:

  • 1 łyżka spirytusu
  • 2 duże jajka
  • 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 300 g serka homogenizowanego naturalnego
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • do oprószenia: cukier puder (opcjonalnie cynamon
  • 1,5 szklanki mąki
  • olej do smażenia

mini pączki z serkiem homogenizowanym Jak przygotować

Zobacz koniecznie: inny przepis

Pączki wielkości miniaturek nadziewane jednolitym serem. Zanurz cheddar w duszy, cukrze i jajkach. Przed dodaniem mąki, sody oczyszczonej i proszku do pieczenia do mieszanki cheddar przesiej je razem. Za pomocą łyżki wyrobić gładkie ciasto. W grubym pojemniku wyłożonym podszewką rozgrzej olej. Z ciasta można uformować kulki, krojąc je na kawałki wielkości orzecha włoskiego i obtaczając w mące. Pączki należy wkładać na gorący olej i smażyć na średnim poziomie intensywności, aż będą lśniące. Upieczone pączki ułożyłam na papierowej serwetce, aby zredukować nadmiar tłuszczu. Jeszcze ciepłe posypać obficie cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *