Przepis na Muffinki babeczki cynamonowo-czekoladowe

Pyszne muffinki z czekoladą. Spróbujcie koniecznie!

Składniki na muffinki babeczki:

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • pół łyżeczki soli
  • 160 g cukru
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • 120 g masła
  • szklanka mleka
  • 1 czekolada mleczna
  • 280 g mąki
  • 2 jajka

muffinki babeczki Jak przygotować:

Zobacz również: naleśniki z ziemniakami

Gdy masło się rozpuści, ostudź. Wlać 50 mililitrów wrzącej wody, 1 łyżeczkę espresso i ostudzić. W jednej misce wymieszaj cukier waniliowy, mąkę, cukier, dwie łyżeczki proszku do pieczenia, jedną łyżeczkę cynamonu, pół łyżeczki soli i mąkę. Mieszać. W drugiej misce dodaj mleko, jajka, skondensowaną margarynę i kawę. Mieszać. Połącz suche składniki i mokre składniki za pomocą szpatułki. Odłóż dwanaście kawałków czekolady. Użyj tarki, aby zmielić resztę. Wyłóż roladę papierowymi kubkami. Przykryj każdą pozostałą mieszanką, kawałkiem czekolady i łyżką ciasta. Zmieloną czekoladą należy posypać najwyższy punkt każdej babeczki. Piec około 20 do 30 minut w temperaturze 200°C.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *