Przepis na Muffinki babeczki piegowate z czekoladą

muffinki babeczki – składniki:

  • 100 g czekolady z nadzieniem mlecznym o smaku waniliowym
  • 1 jajko
  • pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 pełna szklanka mleka
  • 2 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 100g czekolady z nadzieniem jagodowo-poziomkowym
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • 1/2 buteleczki olejku śmietankowego

muffinki babeczki Jak zrobić

A może spodoba Ci się także: inna receptura

Babeczki z czekoladą i piegowatymi herbatnikami Mokre składniki przełożyć do naczynia i wymieszać. Po przesianiu dodać mąkę do miski. Następnie dodać pop, cukier i proszek do pieczenia. Połącz wszystko. Dodaj czekoladę w kształtach do pozostałych składników. Dokładnie wymieszaj łyżką; unikać mieszania. Masę podgrzewać przez około 20 minut w 180 stopniach w foremce do ciastek i wlać do foremek na babeczki do 3/4 wysokości.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *