Przepis na Muffinki bakaliowe z truskawkami i nutką cynamonu

muffinki bakaliowe – lista składników:

  • 2 łyżki rodzynek
  • czekolady
  • 15 truskawek
  • 3 jajka
  • 2 płaskie małe łyżeczki cynamonu
  • szczypta soli
  • 4 kostki białej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 płaskie łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki wiórek kokosowych
  • 2 płaskie łyżki śmietany
  • 12,5 dag masła lub margaryny
  • 2 kostki mlecznej czekolady
  • 50 ml mleka
  • półtorej szklanki mąki

muffinki bakaliowe Jak przygotować:

Zobacz także: inna receptura

Herbatniki z truskawkami i odrobiną cynamonu Truskawki przed przekrojeniem na pół i usunięciem szypułek należy dokładnie umyć i osuszyć. Z czekolady ulep małe kształty. 2. Po dodaniu cukru pudru, margaryny i szczypty soli do uzyskania puszystej masy, dodawać po jednym jajku i ubijać. Dokładnie wymieszaj przed dodaniem śmietany i mąki, cynamonu i proszku do pieczenia. Po dodaniu suszu wyhodowanego z ziemi, truskawek i mleka, użyj łyżki, aby dokładnie połączyć wszystko. 3. Przełóż ciasto do papierowych kubeczków lub formy na herbatniki. 4. Następnie herbatniki należy podgrzać do 170 stopni przez 25 do 30 minut. Jeśli są rozgrzane, sprawdzamy suchym patyczkiem. 5. Podawać po schłodzeniu podgrzanych. Przed podaniem można je oprószyć cukrem pudrem. Wskazówki: Z tego przepisu powstaje 12 herbatników.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *