Przepis na Muffinki rabarbarowe z truskawka

muffinki rabarbarowe – składniki:

  • 2 lodygi rabarbaru
  • 3/4 szklanki cukru,
  • lyzeczka cukru waniliowego,
  • szczypta soli
  • 2,5 szklanki maki,
  • 250ml mleka
  • 2 lyzeczki proszku do pieczenia
  • 2 jaja,
  • cukier puder do posypania babeczek,
  • 150g truskawek
  • papilotki.
  • 100g roztopionego masla lub margaryny

muffinki rabarbarowe Jak przygotować

Zobacz także: czekoladowe babeczki z kawałkami czekolady

Filtrowane herbatniki truskawkowo-rabarbarowe są przygotowywane z proszku, cukru i odrobiny soli. Cóż, dołącz do jaj. Mleko łączy się z ubitymi jajkami i zmiękczoną pastą. Po umyciu wysusz owoce. Rabarbar należy pokroić w cienkie paski. Rabarbar krótko zmiksować z suchymi i mokrymi mocowaniami. Umieść jedną truskawkę na środku każdej foremki do babeczek, która została wypełniona w 3/4 przez gracza w puszce z herbatnikami. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180-190 stopni w dobrze nagrzanym piekarniku. Ostudzić na kratce i po upieczeniu posypać cukrem pudrem.


Opublikowano

w

przez

Tagi:

Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *